Mysdag

Igår var vi som sagt i Stockholm. Det var riktigt mysigt! När vi kom dit så checkade vi in på hotellet Nordic sea hotel. Vi tog sen tunnelbanan till Östermalm till Tittut kliniken för att kika in hos vår lilla bebbe. Det var en riktigt häftig upplevelse! Man såg verkligen allt. Vi fick bekräftat att det var en liten tös, hon bresa ordentligt på benen för oss. Långt hår och långa ögonfransar hade hon också, det va lite coolt att se! Hon vägde 1275g och va låg med antingen en fot eller en hand i ansiktet under hela undersökningen..

Efter ultraljudet gick vi på stan en stund, i min takt (vilket inte är speciellt snabbt). Hittade diverse grejer som det kommer upp bilder på imorgon!

Vi hade bokat tid på Stockholm ice bar så vi var in där och det va häftigt! Kallt dock, fick mig att inse att jag inte längtar till i vinter! Burr.

Vi käkade middag på ett ställe som hette The Laughing Duck. Godaste pasta med oxfilé och champinjonsås!
Kvällen avslutades ganska tidigt i loungebaren med en god virgin strawberry daiquiri.
Imorse va det en mindre god hotellfrukost ( och jag som älskar hotellfrukostar annars) men sen va vi så nyfikna att vi åkte hem för att titta på bilderna!
Resten av dagen har spenderats först hos Johans mamma och sen pappa och nu ligger bi båda och halvsover..

Här är våran snutta och en bild på mig och min kärlek på isbaren <3

Natta kudden

Nu ska jag gå och slänga mig i sängs. Jag och mina fogar (råka snubbla i duschen så vred till så det värker nåt otroligt).. Kalaset var trevligt, vi firade även Johans plast syrra som fyllt 20.

Glömde berätta en rolig sak läkaren sa häromdagen!
Läkaren: Men du vet väl varför du har ont öht?
Jag: (fattade ingenting) jo, det är väl för att jag va gymnast som barn?!
Läkaren: Jo, men framförallt för att Eva åt av äpplet och då straffade Gud henne genom att ge kvinnor smärtsamma graviditeter/ förlossningar.

Haha, jag tyckte det va kul iaf..

Här är tårtan vi åt idag + massa kakor och bullar! Mums!

Kalas!

Nu blir det kalas snart! Johan lillasyster fyller nämligen 8 år idag! :)

Dagen till ära har jag målat naglarna för första gången sen i augusti..

Mållös

Vet inte vad jag ska säga om senaste Sons of Anarchy avsnittet! Trodde jag inte och det var ett riktigt dåligt val av de som gör serien!! Riktigt besviken! Någon annan som såg det?

Gravid vecka 29 (28+4)


Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Jag har ont som vanligt nu men det börjar närma sig och jag längtar! Nu vill jag träffa henne. På fredag är det dags för 3D ultraljudet!! :D

Var hos Barnmorskan i måndags och allt såg bra ut, hennes hjärta slår på fint i 158 slag/minut så det slår på fort! Dock låg mitt på 127 slag/minut så. Var även hos läkaren som fortsatte sjukskriva mig.

Tog kort igår kväll (sover numera i sport bh)

You gotta love being you

Nu ligger jag i sängen igen, åkte hemifrån halv tolv imorse och kom hem nu vid 23. Åkte med Bea till Fyris park barnloppis och sen tog vi en fika på gränby, supertrevligt! Det va otroligt mycket folk på loppisen, trodde jag verkligen inte att det skulle vara! Och gränby ska vi inte ens prata om, märks att det är dåligt väder ute minst sagt!

Sen hämtade Johan upp mig så åkte vi till Tobbe och Camilla och blev kvar i deras underbara fåtölj resten av kvällen, känns dock som en vanlig hemmakväll i soffan när vi är där nuför tiden.

Imorgon åker vi ut till Östhammar, mamma ska visa mig hur man syr ihop mormorsfilten!

Här är förövrigt fynden jag gjorde på loppisen, en amningskudde, diverse kläder bl.a. En adidas dress och en fix fleece overall.

I love you

Johan kom hem med en present till mig idag som räddade min kväll och natt!

Han kom hem med en elektrisk värmedyna som jag la mig med en stund och smärtan blev mycket bättre direkt.. Kunde tillomed gå till Årsta hallen för att köpa lite snacks! Ett mirakel!

Men nu ska vi äta lövbiff med potatisgratäng och titta på nyaste Johan Falck filmen.

Hoppas ni får en bra kväll för det ska jag ha nu!

Inredning

Det mesta är juh klart i barnrummet som ni vet om. Men det finns fortfarande lite saker som fattas. Efter Ultraljudet nästa vecka så kanske vi vågar beställa tapeten vi vill ha med hjärta
 
Hm hem har fått in ganska mycket fint och sen är det gardiner också, det ekar ganska mycket i rummet nu när det är tomt.
 

Barnkläder

Åh alla dessa barnkläder! Jag skulle kunna bo i en barnaffär. Dock har jag alltid älskat barnkläder och andra diverse barngrejer. Men nu när jag är gravid och ska få en egen bebis så blir det extra mycket!
 
Imorgon ska jag gå på barnloppis i Fyrispark med min lilla Bea, ska bli mysigt! Får se om det kanske finns något roligt! :)
 
Ett litet axplock på barnkläder jag skulle vilja ha hemma. Allt är från diverse klädaffärer förutom Converse skorna som mamma ska virka åt lillan (har dock inte bestämt mig för gräddvita eller rosa än)
 

ZzzzzzzzzZzzzzzz

Usch vad jag är trött! Har sovit i 40 minuters intervaller inatt då jag vaknade och hade ont. Vill inte föda barn längre, funkar det inte bara att blunda och säga hokus pokus så är prinsessan ute?

Om exakt en vecka, 2 timmar och 25 minuter får vi se våran prinsessa! Åh ska bli så kul!

Någon som sett nyaste Glee avsnittet? Om inte gör det! Har en liten crush i rachels nya kompis..

Lillan i v18 får se om hon ser annorlunda ut nu i v28+6 som jag kommer va i då..

No worries be happy

Idag har jag pysslat med att skicka in sjukanmälan, det va en pärs i sig. Men men, nu väntar jag på att Johan ska komma hem från läkaren så ska vi göra omelett och sen ska han iväg på hockey (måste juh passa på nu innan lillan kommer). Skönt med fredag för er som jobbar imorgon iaf!

På söndag så ska vi åka ut till östhammar och jag ska då ta med mig alla mormorsrutorna jag har gjort så ska mamma hjälpa mig sy ihop de till en filt :)

Men nu ska jag hacka bacon.

Vecka 28 (27+3)

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.

På måndag är det barnmorskan och läkaren igen, så får se vad de säger! Och sen på fredag nästa vecka är det 3D UL och jag längtar som bara den!
Johan säger att magen blivit större sen förra veckan men jag märker ingen skillnad faktiskt, vad tycker ni?

Vecka 27 (26+2)

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Var hos barnmorskan i onsdags förra veckan och har gått upp 3 kg än så länge så förhoppningsvis går jag inte upp så jättemycket! Lillans hjärtljud låg på ca 160 slag/minut.

Magen växer och börjar bli stor.

Sanningen är jag är som du, du måste flytta på dej

Ajaj är allt jag säger idag mer tänker kg inte gnälla! Ska försöka sova nu, helt slut! Imorgon ska jag och kryckorna försöka ta oss ner på stan och köpa en present, får se! :p

Godnatt.

I don't wanna close my eyes

Usch, nära till gråt just nu för att jag har så ont och inget hjälper. Men det är vad jag tar när man vart dumdristig! Var och storhandlade på gränby idag och så köpte vi även en ny kompis på net on net.. Och eftersom att kryckorna är så krångliga att ha med sig överallt så jag struntade i de och tänkte att de inte kan va så farligt.. Men aja, lätt att vara eftersmart.

Igår köpte vi med oss sushi och åkte hem till Tobias och Camilla och käkade. När vi kom så vart söt Jack så glad och sen kröp han upp hos Johan och tulade, då va längtan efter lillan i magen stor!

Men nu blir det Dark shadows med Johnny Depp och mys i soffan. Ha en trevlig kväll!


Här är våran nya kompis som gör bl.a. Iste, kaffe och varm choklad, yum!

Everywhere you look everywhere you gå

Sitter och tittar på Fullt hus som jag fick låna av snälla Malin på jobbet :) Stephanie är bara alltför söt! Och samtidigt som jag tittar så virkar jag och vet ni! Jag har lyckats göra min första fina mormorsruta! :) Nu är det bara en halv miljon kvar.. :)

Har varit hos sjukgymnasten idag och hon gav mig lite övningar och saker att tänka på samt en TENS apparat som jag kan använda.

Men nu ska jag fortsätta virka. Ha en fortsatt bra eftermiddag!

Three little birds sat on my window

Hej. Hur mår du? Jag halv ligger/sitter i soffan. Har börjat med en ny sysselsättning nämligen virkning, ska försöka mig på att virka en babyfilt av mormorsrutor (får väl se hur det går)

Igår hämtade vi ut lite paket på posten bl.a. En skötväska från carena som jag fyndade på tradera.

Nu blir det lite lunch.


Hmm, ser man månntro vilket lag våran lilla kommer heja på?

So let's set the world on fire

Hej, hur mår du? Jag mår väl sådär kan man säga. Är helt slut då jag bara fick 2 timmars sömn inatt (förbereder mig för december) såfort jag skulle vända mig om så vaknade jag av att det gjorde ont. Men nu ligger jag skönt för första gången på 24 timmar i soffan och ska alldeles strax titta på Snowwhite and the huntsmen.

Helgen har varit fullspäckad med lugna med roliga saker. I fredags var Tobias, Camilla och lille jack hos oss och käkade kräftor och min hemmagjorda paj som however var supermumsig.
Och i lördags var Johans mormor och morfar här på fika.

Var hos lilla Ewelina idag också och fixade iordning mina ögonfransar också så att jag kan känna mig vacker även fast jag har ont och går hemma..

Förlovad, Gravid och Lycklig

Mitt namn är Mikaela. Jag är 22 år och sambo med min fästman Johan. Den 15e december ska vi ha vårat första barn. Det här är mina tankar och mitt liv.

RSS 2.0