Nedräkning..

Nu kan nedräkningen börja! Idag är det exakt 45 dagar kvar till beräknad BF! Har tvättat ur bilbarnstolen idag så nu är den också klar för användning! Ska börja fila på min packlista, både min och lillans! Tycker dock det känns lite överdrivet att packa redan nu, så det väntar jag med! Dessutom så bor vi trots allt 10 min från ackis.

Gravid vecka 34 33+3)

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Pappa/partner

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

Nu är det inte så lång tid kvar! Imorgon är det exakt 45 dagar till beräknad bf! Dock tänker jag minst en gång om dagen att idag/inatt kanske hon kommer.. Dumt egentligen men kan inte låta bli! Vi tog med oss bilbarnstolen som vi fått låna av Tobbe och Camilla när vi var där idag, så ska tvätta ur den och sen är den klar och den är väl en av de viktigare grejerna när lillan precis kommit..

Men nu ska jag tula med kudden då jag haft riktigt ont nu på kvällen, hemska sammandragningar! Sov gott!

(börjar bli ganska supertjock nu)

You don't know how beautiful you are to me

Hej! Vilken dag! Ligger i sängen med en snarkandes karl bredvid mig och har ganska super ont! Fogen på vänster sida dödar mig och har jobbiga sammandragningar (hualigen) men börjar iaf se ljuset i tunneln :) va till läkaren idag och ska till bm på torsdag, väldigt mycket möten nu känns det som..

Igår tapetserade min kära styvfar lillans fondvägg, och det blev super! Så har ställt några möbler på plats så måste inköpa lite korgar till skötbordet och så ska vi eventuellt köpa en ny garderob får se..

Va även på middag med mina fina kollegor nu på kvällen på thai village, och jag blev lite kär i mongolisk buffé, skulle lätt kunna äta det varje dag! Men saknar att träffa mina fina tjejer varje dag! :)
När vi satt och åt fick jag ett mms av min farmor att vaggan var klar, och den vart superfin! Så nu vill jag ha den här!

Men ska läsa lite bok nu hade jag tänkt! Sov gott!

Gratisbio

Igår beställde jag lite julklappar och tog då hjälp av Gratisbio. För er som inte hört talas om de så är det en hemsidan där du samlar poäng genom olika sätt bla genom att du går in via deras hemsida när du beställer från Nelly, Ellos och en massa andra sidor. När du väl kommit upp i olika poäng så kan du växla in de mot diverse presentkort som tex  biopresentkort, hm, nelly, ica.
 
Så gå in och registrera dig!
 
 

Hela Sverige bakar

Missade juh Hela Sverige bakar igår så ligger och tittar på det nu, men blir bara mer och mer sötsugen. Idag handlar det om bakelser och den tekniska utmaningen är Napoleon bakelser. Vet redan vem som åker ut (farligt med Facebook) och jag tycker det är helt fel person, så blir bara irriterad på hur i hela friden de tänker! Suck!!

Ska kolla klart och sen tänker jag äta pannkakorna jag fick med mig hem av svärfar till frukost! (inte så konstigt att jag går upp mer och mer i vikt nu, haha)

Såhär ska en Napoleon bakelse se ut, man så ser inte deras ut!

Puma

Idag kom lillans pappa a.k.a min älskade sambo hem med en superfin present till lillfisan i magen; ett par rosa/vita puma skor!

Men nu ska vi till min svärfar med familj och äta hemmagjorda pannkakor, mums!

Gravid vecka 33 (32+3)

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.

Pappa/partner

Väntar ni ert första barn kan det vara lärorikt att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Det kan också göra att ni känner er tryggare och säkrare inför förlossningen. Alla runt omkring er har sina egna tankar och berättelser om förlossningar. Det är bra att lyssna på och diskutera med andra men det är även bra att lyssna till dem som jobbar med förlossningar och nyförlösta dagligen för att få en annan bild av verkligheten.

Jadu, vad ska man säga om denna vecka. Var juh hos barnmorskan förra veckan och ska dit igen nästa vecka igen, känns lite konstigt att man ska dit så ofta men men.. Mitt SF (symfys-fundus) mått låg på 30.0 och det var exakt på "normal linjen" så det va skönt (vill helst inte trycka ut en 5,5 kg klump utan tycker hon kan vara mer åt lika liten som jag själv var för 22 år sen (2740 om jag inte minns fel). Och vet att det är några som är intresserade och jag kan då berätta att jag har nu (i fredags iaf) gått upp 9 kg, så har dragit iväg nu på sistone. Men googlade på det nördig som jag var och det var under "medel" så att säga..

Men nu sk jag försöka sova, mina sammandragningar och foglossningen tar död på mig..

Tror ni att magen går att dölja fortfarande? ;)

Exciting times

Idag har varit en spännande dag! De senaste dagarna har jag haft såna sammandragningar och lite andra gravid åkommor man kan ha när man är gravid så det berättade jag för barnmorskan igår och hon tyckte jag skulle ringa förlossningen. Sagt och gjort och de tyckte jag skulle åka dit. Så de satte ctg för att mäta lillans hjärtfrekvens bl.a. och mätte diverse saker men allt såg bra ut! Fick med mig bricanyl tabletter ifall jag skulle få ont och så skulle jag ringa om det blev värre för vi vill INTE att lillan ska komma ut än även fast det är jobbigt just nu..

Det positiva med att jag åkte dit (även fast jag kände mig lite halv fjantig som åkte dit) så vet vi ny vart vi ska när det verkligen är dags och så fick jag veta att de verkligen tar en på allvar och så :)

Så nu sitter jag hemma och försöker ge mig på att virka bebis converse.

Hoppas ni har en bra fredag!

Ful, fulare, fulast

Med inspirationen kvar i kroppen från att jag gjorde klart min fina filt igår så bestämde jag mig för att göra klart skallran jag började på för några veckor sedan, sagt och gjort! Och det vart del fulaste elefant skallran jag någonsin sett! Haha.. Men den låter iaf för att min underbara sambo köpte hem bjällror åt mig tidigare i veckan.

Men nu ska jag göra mig iordning ska till barnmorskan om någon timme och sen hämta lite papper på jobbet..

Twilight Breaking dawn part 2

Idag bokade jag biljetter! Så den 17 november ska jag, Bella och Janina gå på bio. Lite nervös över det dock för dum som jag va så valde jag biljetter i mitten av bion när tjockis jag kanske hellre hade valt i utkanten, men men lätt att vara efterklok..
Sen ska vi hämta ut biljetterna innan också, ifall att jag ligger på förlossningen då så att nån av de andra har biljetterna :p

Nu ska jag dricka lite julmust som min kärlek köpte hem till mig idag :)

Klar!

Nu äntligen är jag klar med min bebisfilt. Och den blev faktiskt jättefin och jag trodde aldrig det om mig själv så lite stolt är jag faktiskt! :) Jag kommer ha den i vagnen men man kan ha den överallt.

Men det är iaf en babyfilt med mormorsrutor och sen på baksida har jag sytt på vit fleece!

Gravid vecka 32 (31+3)

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

Pappa/partner

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man som par ser över sin ekonomi och sina försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Sådant måste ni ta ställning till själva.

Har insett att det inte går att förklara för folk hur det är att vara gravid. Alla graviditeter ser såklart olika ut för alla, min har varit (enligt mig) ganska jobbig med illamående i början och sen foglossning, men jag ångrar mig inte, utan älskar henne mer och mer för varje dag! Har dock haft riktigt ont i magen i typ 2 dagar nu, känns typ som en riktigt jobbig mensvärk! Vet inte vad det är dock, får fråga bm på torsdag! För då har vi möte.. Får se om sf måttet växt något (för er som ej vart gravida så måttet på livmodern) och så får vi veta hur hon ligger, har mina misstankar men det är svårt..

John Bluund vart är duu?!

Ligger i sängen med en snarkande nyss hemkommen karl.. Men jag kan inte sova! Har nå förbenat ont så jag vet inte vad jag ska göra. Och hon har vänt sig om tror jag, tryck neråt, magen ser ut som en backe och de flesta buffarna är uppe i revbenen, får se vad Bm säger på torsdag..

Ska kanske blunda nu och hoppas att John blund kommer förbi snart..

Hoppas ni andra sover gott iaf!

Sometimes I get a good feeling

Ikväll blir jag ensam, Johan ska på AW med några vänner, så försöker komma på en bra film att titta på, någon som har ett förslag.

Igår hade jag precis lagt mig i badet nät janina hörde av sig och frågade om jag ville träffas, och klart de sa jag! Så sköljde av mig alla bubblorna och klev ur badet.

Igår fyllde min älskade mamma år, jag ska inte skriva hur mycket då man inte ska nämna en kvinnas ålder. Men det var trevligt att träffa familjen.

Förra helgen beställde vi tapeter till lillans rum och idag hämtade Johan ut de, det kommer bli så bra därinne, tänk att rummet, garderoben, vagnen, bilstol och allt annat alldeles snart är klart och att hon snart tänker titta ut, längtar nåt otroligt! Dock är det lite skräckblandad längtan, hur kommer vi vara som föräldrar, bra eller dåliga? Tänk om vi inte trivs som föräldrar/att vi inte klarar det. Alla tankar snurrar omkring och kan inte låta bli att tänka de tankarna..

Här är lillans tapet som ska upp på en vägg medans resten blir vita..

Gravid v 31 (30+3)

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

Vikt 1 800 gram.

Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.


Dålig uppdatering, jag vet. Ska försöka bli bättre! Jag mår iaf som vanligt, har ont men det är tack och lov inte så lång tid kvar.. Hon har iaf börjat vända sig neråt i magen tror jag, trycker ganska mycket mot blygdbenet. Sista föräldragrupps mötet imorgon, lite tråkigt med så få möten dock :/
Har fått sätta ringen i en kedja runt halsen nu istället då fingrarna blir ganska feta mot kvällningen.

Ska sova nu iaf. Godnatt

Gravid vecka 30 (29+4)


Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

Nu börjar det verkligen hända nåt.. Tillomed jag ser skillnad mellan förra veckan och nu.. Yikes!

Imorgon är det första föräldrakurs mötet, spännande! Ska "bara" sitta i 3 timmar, vettefanken hur det ska gå! Godnatt!


-

Bankmötet gick bra, mer orkar och vill jag inte förklara.

Bakade en snabbis när jag kom hem för att jag va så fruktansvärt sugen. Så blev dumlegömmor med noblesse, riktigt gott var det!

Sen lagade vi en utsökt måltid- penne pasta med fläskfilé och champinjoner.

Och nu ligger vi här i soffan, ont som fan gör det! Har kollat på senaste avsnittet av sons of anarchy och nu är det nya once upon a time som gäller.

Men nu ska jag titta klart!

I don't know how to live without your love, I was born to make you happy

Trött, men svårt att sova när det gör ont, och då ligger jag hellre i soffan. Så ligger här och tittar på senaste playa del sol.

Idag är det bankmöte, blir spännande att se vad de kan göra..

Har fått lite planer för oktober; 24h kryssning 27e, känner mig väl halvtaggad, trodde det va dagskryssning, men vi blir bjudna så kan bli kul! På lördag ska vi va barnvakt åt sötaste Jack!

Imorgon så har jag och Johan varit förlovade i 1 år (känns dock som längre) . Vi bestämde oss för att fira det i helgen som va i Stockholm för Johan måste jobba över imorgon..

Är det någon som vet någon eller som kanske är själv som kan ta gravid fotograferingar här i Uppsala? Skulle vara kul att göra :)

Igår hängde jag in massa kläder i lillans garderob!

Förlovad, Gravid och Lycklig

Mitt namn är Mikaela. Jag är 22 år och sambo med min fästman Johan. Den 15e december ska vi ha vårat första barn. Det här är mina tankar och mitt liv.

RSS 2.0