Att sova själv..

Trött dag idag! Testade nämligen att låta Elwira sova själv i vaggan inatt. Funkade jättebra fram till första amningen vid 02, sen fick hon magknip och krånglade lite.. Och eftersom vi blivit så bortskämda med sömnen så är jag trött!

Annars så är hon världens finaste bebis! Vill bara ligga och titta på henne men har annat att göra också.

Har ni några planer för nyår då? Vi ska hem till Tobias och Camilla som förra året. Har dock lite dåligt samvete att Johan måste vara nykter men han vill de säger han.

Skönt i egna vaggan

Förlossningen

Ja, ni kanske vill höra om förlossningen? Vill ni inte så läs inte!

På uppesittarkvällen var vi hemma hos mina föräldrar och hade massa sammandragningar, men inte så farligt! Åkte hem runt 00 och sov jätteskönt hela natten. Trodde då på julaftonsmorgon att nähä ingen bebis idag heller!

Dock började sd igen och lite starkare men fortfarande hanterbart, så vi åkte till svärfar på julfrukost! Och nu började det göra riktigt ont, men vägrade fjanta mig med att åka in för att bli hemskickad på julafton.

Så vid 12 tiden åkte vi till svärmor i vallskog och öppnade julklappar, och då gjorde det riktigt riktigt ont och kom med ca 4 minuters mellanrum, så Johan övertalade mig att ringa. Förlossningen tyckte då att jag skulle komma in.

Kan säga att den bilresan va nåt av det värsta jag varit med om!

Kom in och blev undersökt. Jajamänsan, öppen 3 cm och kraftiga värkar! Så blev inskriven och fick ett rum. Klockan var då 15.15.

När klockan var ca 16.30 så undersökte de mig igen, var då öppen 5 cm. Jag fick lustgas som inte var speciellt rolig, utan vart mest illamående, men stod ut. Dock påstår Johan att det var nu det var som jobbigast att se mig då jag hade riktigt ont och skrek.

Ca 17.30 undersökte de mig igen och 7 cm öppen. Ville då ha Epiduralen (EDA) och 5 minuter senare kom narkosläkaren och satte den. Vissa säger att den gör jätteont att sätta men visst det tröck lite men var definitivt lugnt. Efter den blev jag som förbytt, kunde andas igen och skrattade och pratade.

Ca 19.00 undersökte de mig igen och hör och häpna jag var då öppen 10 cm och vattnet hade gått (vilket jag inte hade märkt). Läkaren sa då åt mig att ställa mig upp och gunga ner bebisen. Så vi satte på musik och jag stod och dansade med det snygga bordet till stiftelsen.. En ganska rolig syn iofs :)

Ca 19.55 frågade jag undersköterskan Annica och barnmorskan Malin som jag hade hela resan igenom hur lång tid de trodde det var kvar och de sa 20.45 är hon ute.

Nu började krystvärkarna komma och jag minns inte så mycket. De satte en liten skruv i huvudet på lillan för att mäta hennes puls bättre och de tog även prover på henne. Läkaren kom in.

Krystarna blev värre men hon ville inte komma ut. Sugklockan kom fram och tydligen så skrek jag då att -Nej jag vill inte ha ett cone head barn!!

Två drag/krystar senare klockan 20.44 kom hon ut. De lade henne på mitt bröst i ca 10 sek, klippte navelsträngen och sprang sedan ut med henne. De drog med sig Johan och kvar var jag själv med 2 helt nya barnmorskor.

Efter en stund kom Johan tillbaka med min nya familjemedlem i famnen som jag nu också fick träffa!

Fick sy ynka 4 stygn och märker inte av någonting! Vi åkte hem på juldagen, 18 timmar efter förlossningen och är nu världens lyckligaste familj!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50def2efe087c35c6b868f8e.jpg" class="image">

Det vackraste som finns är att se dig när du ... Gör allt?

Hej! Tänkte bara berätta för de läsare som inte vet att nu har min underbara skatt kommit! Hon kom på julafton med dunder och brak! 3060gram och 50 cm och ändå var hon 9 dagar sen!

Tänkte skriva och berätta lite senare om förlossningen.

Här är den vackraste varelsen som finns! :)

Dec. 21, 2012

Vad FAN har jag gjort för att förtjäna det här? Sjukskrivning sen augusti räckte inte nej jag ska gå över så läge som möjligt också...

De som inte har gått över har ingen jävla rätt att säga att de "är less". Och alla som aldrig vart höggravida kan inte säga att "de förstår" för tro mig det gör ni inte!! Så jävla less på allt och alla nu!

Dec. 19, 2012

Nej, inget har hänt! Vill inte prata med nån, vill bara ligga under täcket...

-

BF+3 och fortfarande ingenting.. Gropen blir djupare och djupare och jag faller...

.

Nej. Ingenting här. 2 dagar över har gått nu..

Ich liebe dich

Ligger och blir bortskämd av världens finaste! Han har precis masserat magen och masserar nu fötterna. Underbart skönt!

Har haft en ganska jobbig kväll så känner mig lite ledsen.

Men nu ska jag pussa på min fina sambo!

Denna väntan

Denna väntan gör mig galen!! INGENTING händer juh.

Kändes speciellt roligt när vi låg i soffan:
Johan: - Åh vad jag har ont i svanskotan!
Sen gav jag honom en blick som säger allt och få tystnade han. Men han är söt ändå!

Nu blir det Nu är det jul igen 3. Och tillomed tomtemor får föda barn! :(

Övertid

Jaha, om ca 40 minuter så går jag officiellt på övertid.. Den enda i närmsta släkten som gjort det! Mår rent ut sagt piss!

Tänkte bara skriva här så ni vet att jag fortfarande är gravid...

2012.12.15 00:24

Ja, klockan är nu 00.24 den 15e december och har det kommit nån bebis än? NEJ! Jag är på vippen att börja gråta varje gång jag kommer på det! Jag bara gnäller hela tiden!!

Nu har en tjej till från föräldrakursen fått barn så det är jag och en tjej till som är kvar... Känns som att Gud glömt att jag också ska föda barn och låter alla andra få innan..

Annars har kvällen vart mysig! Vart hos våra kära vänner Tobbe och Camilla och käkat sushi, busat med Jacken och spelat Buzz.. Så ligger nu med tårar i ögonen och längtar efter att få ont...

Men ska väl sova nu då!

Varning irriterad höggravid kvinna!

Blir så frustrerad så jag skulle kunna skrika rakt ut! Alla andra verkar kunna föda barn just nu men min bulle i ugnen verkar inte vilja komma ut!! Har juh liksom BF imorgon och jag känner ingenting NADA!

Ni vet känslan när man har halsfluss eller nån sån sjukdom och man ligger i soffan och tycker otroligt synd om sig själv? Den känslan har jag just nu! Och det känns som om ingen förstår mig utan bara skrattar och säger att 'ja, hon verkar vilja stanna därinne'.

Nej, förlåt för ett gnäll inlägg!

First Noël

Känner att jag måste skriva här ganska ofta nu så att jag slipper 48 sms och samtal om jag ligger inne.. ;)

Lucia tåget var så fint, och jag var så stolt över alla mina små pluttar som blivit så stora! Fick 2 superfina julgransdekorationer av barnen och föräldrarna även fast jag inte jobbar just nu, så det va lite roligt! :)

Handlade på gränby gjorde vi också, köpte den sista julklappen till finaste Jack! Och tro det eller ej men det va inte så mycket folk på gränby ändå..

Nu ligger min karl här bredvid mig och snarkar och jag tänker göra detsamma (ja, tydligen så snarkar jag högre än honom just nu). Nu är det snart bara en dag kvar! Känns som om bebisen vill stanna inne tills sommaren kommer :(

Lucia

Ligger i soffan, har precis tittat på julkalendern och nu tittar jag på Lucia på tv:n. Otroligt vackert!

I eftermiddag ska jag gå på det finaste Lucia tåget. Nämligen på jobbet hos mina små gull och gullfröknar! :)

Så, God Lucia morgon!

121212

Nähä, 121212 var en besvikelse! Trodde att lillan skulle komma ut på tur dagen idag, men nej självklart inte! Bara för att jag har bokat in luciatåget på jobbet imorgon så går väl vattnet nån timme innan imorgon..

Var hos Tobbe, Camilla och finaste Jack ikväll och klippte luggen lite, otroligt skönt! :)

Tog en rättelsebild på magen idag för jag insåg igår varför magen va så uppåt igen och det va för att jag spänner mig på den bilden. Så, här har ni den riktiga bilden från idag då:

3 dagar kvar..

3 dagar kvar.. Och fortfarande inga tecken :( ska till Barnmorskan om lite mindre än en timme..

En kompis från föräldrakursen fick barn förra veckan och är lagom avis.. Hoppas hoppas hoppas!!! :)

Vecka 40 (39+3)

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa/partner

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!

Asså 4 dagar kvar till beräknad födelse! Efter 00.00 är det bara 3.. Är nå sjukligt less och förväntansfull! Och jag kan faktiskt säga ärligt att jag inte är speciellt rädd.. Ont kommer det göra helt enkelt! Har frågat några i min närhet att gissa datum, vikt och längd så får vi se vem som va närmast. Någon av er som vill gissa kan bara lämna en kommentar så skriver jag i mitt lilla block.. Mamma undrade vad det va för pris och jag och Johan kom på det perfekta priset; en gratis timme att vara barnvakt! Perfekt va?! ;) men ska försöka sova nu.. Imorgon är det dags för det vanliga besöket hos bm, hade juh hoppats att slippa gå på det!

Johan tog veckans bilder som jag vart lite orolig över för jag tycker det ser ut som att magen är väldigt uppåt igen, så ska be Johan ta ett till kort imorgon..

Tik tok klockan går..

Jadu, tick tack säger klockan och dagarna går, men det kommer ingen bebis för det! Hon bara ligger därinne och gör Gud vet vad..

Tittar på En unge i minuten och blir så avis. Såg dock det riktigt häftiga att magen bara sjönk och försvann på en tjej, hade inte sett det än..

Men har haft ett förtroligt samtal med lillan nu om att vi ska överraska pappa Johan och att hon ska komma imorgon 12.12.12. Så kan väl hoppas att det blir det :)

I dreamed of a white Christmas and it seems I got it too

Äntligen funkar blogg.se appen. Har inte funkat på flera dagar.. Kan juh kanske uppdatera att ingen bebis här än, har märkt att så fort man inte svarar i telefonen direkt, skriver i bloggen eller liknande så tror alla att jag är på BB..

Helgen har varit ganska lugn, försöker att inte göra så mycket nu innan förlossningen då man aldrig vet hur det börjar. I lördags var vi på 5 års kalas till min fina systerson! :) och igår var vi ute i Vallskog på dagen och avslutade kvällen med pizza hos mina föräldrar.

Igår var det den 9:e, det datumet Johan trodde att lillan skulle komma, tyvärr hade han dock fel. Platsvärmor Maria har sagt idag på nobelmiddagen men än så länge ingenting..
Har drömt samma dröm nu i flera dagar, att förlossningen ska starta och att jag har lillan på bröstet. Känns dock som om den drömmen inte kommer slå in på ett tag!

På torsdag så ska jag på luciatåg på jobbet men får väl se om jag kan gå på det.

Alice testade lillans virkade converse som mamma gjort

Gravid vecka 39 (38+4)

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!
Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Pappa/partner

Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem. Du har väl läst artikeln Pappans roll vid förlossningen.

Suck! Vi har tagit kort varenda tisdag i flera veckor och så glömde vi det igår, hade lite ångest över det, men har tagit idag iaf :)
Är så sjukt less! Stör mig ganska lätt på andra människor nu för tiden, så känner nån sig träffad så ta inte illa upp! Utan är galet frustrerad nu! Det sägs juh att för tidig förlossning är ärftligt och alla på både min och Johans sida är tidiga, så bara för det kommer väl jag gå över tiden! Vi köpte julklapp åt lillan idag så hoppas hon har kommit då!

Men ska försöka sova nu med mitt otroligt söta plåster bredvid ;)

Magen är huuge, har ett sf mått på 35 så mitt på kurvan :p Johan är ingen superfotograf så magen ser olika ut varje vecka...

Dec. 03, 2012

Nu har vi varit ute och gått en timme i kylan, köpte med oss ananas på vägen hem. När vi kom hem så drack jag mitt te och försökte äta ananas men det var juh vidrigt!

Men tycker att förlossningen kan komma igång nu!!!!!!!!!!!!! :'(

You're a mean one Mr.Grinch

Usch, börjar bli less på detta! Kroppen luras konstant! Har haft jobbiga sammandragningar i några timmar nu. Men tvivlar på att det betyder nåt annat förutom att jag är känslig! Usch, rädda mig! Går under om jag går över, så max 13 dagar kvar nu!

I helgen har vi julstädat, och pyntat det vi kan pynta, då vi inte har så mycket "pynt" utan har satt upp ljusstakar, byggt pepparkakshus och någon tomte..

Här är Vårat fina pepparkakshus och adventsljus

Walking in a winter wonderland

Åh! Hade ställt väckarklockan på 8.30 för om 5 minuter börjar årets julkalender; Mysteriet på Greveholm 2!
Älskade den första versionen som kom när jag var liten..

Och det mest spännande med julkalendern i år är att jag får räkna ner hur många dagar jag får titta på det själv tills våran bebis kommer! 14 DAGAR KVARN IDAG!!

Förlovad, Gravid och Lycklig

Mitt namn är Mikaela. Jag är 22 år och sambo med min fästman Johan. Den 15e december ska vi ha vårat första barn. Det här är mina tankar och mitt liv.

RSS 2.0