Julkänsla på hög nivå

Åh! Får såna julkänslor nu när det är alldeles vitt ute.. Skulle vilja gå ut och gå när min kärlek kommer hem, men har fått höra att det är jäätte halt ute, så vet inte om jag vågar, att ramla nu känns lite halv jobbigt.. :/

Imorgon ska vi julstäda här hemma, eller aa Johan får göra det mesta då det gör otroligt ont att böja mig ner. Men sen ska vi också plocka fram de få tomtarna vi har och bygga pepparkakshus.

Nu tycker jag att lillan kan ploppa ut så vi kan gå ut och gå i det fina vädret med våran fina barnvagn och såklart fina bebis.

Jag säger välkommen hem bara kom som du är!

Vilket väder! Tänk att i förrgår så var det fortfarande gräs.. Nu är det hur mycket snö som helst och det bara fortsätter komma mer och mer :)

Igår var jag hos barnmorskan på vanliga kollen, magen låg på sf-måttet 35 så den hade gått ner på kurvan men hon är helt fixerad och nere i bäckenet så det va därför. Hjärtljuden var bra och jag har nu fått upp 14 kilo totalt (USCH!). När jag vägde mig sa bm att ja, det är tillräckligt när man är gravid. Min tanke då va TILLRÄCKLIGT! Jag skulle snarare säga att det räcker!

Ligger nu och tittar på Greys anatomy. Har en hemsk huvudvärk som vägrar släppa sen igår trots värktabletter :/

Målade naglarna med hm:s glitterlack, tyckte det vart coolt!

Gravid vecka 38 (37+3)

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Navelsträngen runt halsen
Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner

Nu kan förlossningsväskan packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske något att äta till dig själv. Du eller din partner kan ansvara för att en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon kommer med till förlossningen. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran kan också vara bra att ha. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Har barnmorskan skrivit ner era tankar och önskemål till förlossningen i journalen? Om ni vill kan ni skriva ett eget förlossningsbrev och lägga i er pappersjournal. Ni kan skriva fritt med egna ord eller använda er av någon mall som går att hitta på nätet. Hör med din partner om hon vill det.

Alltså, nu är det så nära så att jag inte vet vad jag ska göra med mig själv, minst en gång i minuten tänker jag på det. Och ganska säker på att vänner och släkt är less på mig och mitt babbel! Jag ökade ingenting i vikt i början utan det kom sen vid vecka 25 och har stadigt ökat. Har andra problem och händelsen som de tar upp, men vill inte riktigt gå in närmare på de :p
BB väskan är packad med nästan allt och på torsdag ska vi skriva förlossningsplanen med barnmorskan.
Och nu är både jag och Johan snygga i håret så nu får våran stumpa komma precis när hon vill ( helst inatt/imorgon). Längtar tills dess att jag kan väcka eller ringa Johan och säga (förmodligen skrika) att vattnet har gått!

Klumpedunsen

Turn and face yourself

Åh! Jag blev så nöjd! Camilla är så himla duktig! :)

Changes..

Nu ska jag snart iväg till kära frissan Camilla! Tänkte att jag vill vara fin på kort av min nya fina familj när lillan kommit ut :)

Såhär ser frillan ut innan Camilla lagt sina händer på det..

Aj...

I need a hero!

Underbart skön nyhet hos barnmorskan; hon låg med huvudet neråt och hade sjunkit ner ganska mycket. Så det var orsaken till varför jag haft så ont i veckan. Så nu får hon komma när som helst! Helst idag/ikväll/inatt då Johans firma är på julbord på eckerölinjen och jag har dåligt samvete för att Johan inte följde med... Så håll alla era tummar och tår att hon kommer inom 24 timmar :D

Träffade på Linda från föräldragruppen på mvc och hon berättade att en av de andra tjejerna från föräldragruppen fick barn häromdagen.. Lite lätt avundsjuk jajamänsan!

Asta, 97 år

Kan inte låta bli att skratta åt mig själv. Många på min Facebook var på shm konserten igår. Jag är 22 år och borde tycka att sånt är kul. Men sen jag vart gravid så har jag blivit som Asta 97 år..

Satt och kollade på bilderna från den där sk konserten och tyckte att oj, den sår ljusshowen den bländas juh! Och konsert för mig är när nån ger en riktigt bra show med allt vad det innebär Madonna, Robbie Williams och artister. Men hur roligt kan det vara att titta på tre killar som står bakom ett bås och vrider på rattar?

Berättade iaf för Johan att jag kände mig gammal som tyckte så och han skrattade och menade att jag skulle kunna gå på den konserten och sitta där och gnälla att det är hög musik, ljusshowen bländas och Gud vad det är trångt! Men så är jag juh också höggravid...

Ska till Bm om några timmar iaf och se att hon fortfarande ligger med huvudet neråt.

Gravid vecka 37 (36+3)

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Tvillingar
Om du väntar tvillingar kan det vara dags att föda nu. Vecka 36 till 37 är genomsnittslängden för en tvillinggraviditet.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

Pappa/partner

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 37 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Han eller hon känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Blodvärde och blodsocker kontrolleras och kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Barnmorskan kollar att du är förberedd och vet vem du ska kontakta när det är dags. Din partner är fortfarande välkommen med på besöken.

Vid detta besök brukar barnmorskan i samråd med dig och din partner skriva en sammanfattning av graviditeten samt skriva lite om era tankar inför förlossningen och amningen i journalen. Om ni vill kan ni skriva ett eget förlossningsbrev som ni lägger i er pappersjournal. Det är bra om din partner är med vid detta besök också så att ni båda har möjlighet att berätta om era känslor, förväntningar och eventuella önskemål.
Om det inte gjorts tidigare måste nu förlossningssjukhus väljas. Om du inte väljer själv kommer barnmorskan att välja åt dig. Även barnavårdscentral skall väljas. Eftersom det är vårdval måste ni aktivt välja den ni vill tillhöra. Barnmorskan skriver i journalen vilken barnavårdscentral ni valt, för att BB sedan ska kunna skicka barnjournalen till rätt ställe.

Vändning
Om barnet efter graviditetsvecka 36 inte ligger med huvudet neråt brukar vändningsförsök göras. Detta görs i så fall på kvinnokliniken. Vändningen utförs av läkare som med hjälp av sina händer utanpå din mage försöker vända barnet till huvudläge. Din barnmorska beställer tid åt dig och informerar vidare om ingreppet.

Vad ska man säga! Idag är det exakt 25 dagar kvar! Var juh på vändningsförsök i fredags och vill aldrig mer göra om det! Så förhoppningsvis så ligger hon kvar i den ställningen! Ska till bm på fredag för att kolla för säkerhetsskull.. Det börjar bli riktigt tungt nu! Att ta sig upp ur soffan är snudd på omöjligt! Imorgon tänkte jag börja packa min egen bb väska. Vi köpte även det första blöjpaketet idag och åh så små och söta de där übergulliga blöjorna va!

Här är den stora bebismagen! Och jämför man med förra veckans magbild som var innan vändningen så syns det juh skillnad, eller? (hemmablind, inte så lite)



Nu jävlar..

Nu ska jag dricka min första kopp med hallonbladste! Så håller vi tummarna att bebis kommer snart! :) jag köpte mitt på life. Står på internet att det helst ska vara löste men jag valde påse (jag tycker inte det borde vara nån skillnad) och har inte smakat än, men det luktar underbart!

Var på fika med Linda från föräldragruppen idag. Var jätte trevligt! Vi verkar ha en ganska lika graviditet och så ska vi ha barn väldigt nära varandra.

På tvn rullar just nu hockey Leksand-Västerås.

These words are my own

Trött! Vet inte varför, för inatt fick jag sova nästan hela natten.

Var och åt Afternoon tea med mamma idag, supergott! Scones, snittar, chokladpralin och små bakelser. Och självklart te till.

Nu tycker både jag och Johan att lillan ska komma ut, då vi båda börjar bli rastlösa. Så kollade upp olika "hemmatips" (=myter) som ska sätta igång. Någon som har nåt tips?

Men nu blir det sova för mig!

This girl is on fire

Nu har vi fått liggdelen till våran lilla vagn! Vi bestämde oss för en brun den här gången. Så nu har vi en brun liggdel och en marinblå sittdel.

Hela dagen har spenderats hos Tobbe och Camilla och självklart lilla Jacken! Att vara där är som ett andra hem.

Ligger nu i sängen efter att ha tittat på Arne Dahl. Så Godnatt!

Klarvaken men trött

Hände nåt konstigt med förra inlägget. Det skulle komma upp vid 5 tiden.

Filmen var bra, det är allt jag tänker säga!
Men min ofödda dotter uppskattade inte att gå på bio då hon rörde sig konstant i 2 timmar! Så blir inge mer bio denna graviditet.

Ligger i sängen klarvaken medans Johan sover bredvid. Men han är söt min karl! <3

Oupsie vattnet gick..

Hoppas jag verkligen att jag inte behöver säga nu när jag ska på bio..

Går idag in i vecka 37 (36+0). Nästa vecka räknas hon som helt klar! Sjukt juh!

Ska nu gå och käka med janina och Bella och sen gå på Breaking dawn part 2! Får se hur det känns att sitta i en biostol i 2 timmar, haha!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/81256/images/2012/pic_50a7b2d49606ee20d897922f.jpg" class="image">

Och svepte en sju åtta pripps

Någon som är nyfiken om hur det gick igår?

Vi kom dit klockan 8.00 och fick gå in och göra ett ultraljud där de såg hur hon låg och beskattade vikten. Hon låg mycket riktigt med huvudet uppe i revbenen och satt i skräddare med fötterna nere i bäckenet. (när hon visade så viftade hon på sina underbart söta tår). Och barnmorskan sa att vikten var ungefär 2400g så lite mindre än "den normala" bebisen. Så fick jag ligga med ctg banden på mig i ca 1 och en halv timme. Hennes puls va för hög så de vågade inte släppa iväg oss. Jag fick en infarts nål i armen och ett band runt armen ifall att. Tillslut sjönk pulsen och vi fick gå vidare till förlossningen.

Där fick jag en ond bricanyl spruta i arslet (ja, det gjorde superont) sen kom doktorn och gjorde ett nytt ultraljud och började därefter vändningen. Och de som slipper det ska vara väldigt lyckliga! För det var en riktigt hemsk smärta. Och jag va nära att slå bort hennes händer flera gånger i ren reflex. MEN det lyckades!

Sen satte de på mig ett nytt ctg band för att mäta hennes hjärtfrekvens, och gissa vad? Jo, hennes puls va än en gång alldeles för hög (hon låg mellan 160-190, och de "ska" ligga på 160). Där fick vi ligga i x antal timmar. Tills de bestämde sig för att vi fick gå och äta lunch, så skulle vi se efter det.

Efter lunchen (som förövrigt smakade fan) så mätte de igen! Och då ÄNTLIGEN va hennes puls "normal" men då fick vi ligga där bra länge tills vi till slut fick åka hem.

Nästan 6 timmar efter att vi kom. Så det var en extremt utmattande dag!

Det va den lilla berättelsen. Dock har jag hört från flera vänner och själv hört att jag va den enda som både jag och mina vänner va den första som det lyckades på!

Är det någon som vill veta hur själva vändningen gick till så är det bara att höra av sig!

I'll be there for you.

Jag ska förstora upp 3 bilder på canvastavlor. 1 på första ultraljudet, 1 på 3D ultraljudet och 1 på när hon har kommit ut. Har hittat ett bra erbjudande och tänkte utnyttja det och beställa ultraljudsbilderna. Men kan inte bestämma mig för vilka bilder jag ska välja, så ni får hjälpa mig. Skriv i kommentarerna de 2 ni tycker bäst om :)
 
1.
 
2.
 
3.
 
4. 
 
5.
 
6.

Midnatt råder tyst det är i husen

Okej, har precis varit hos barnmorskan. Och imorgon blir det ultraljud för att se att jag och barnmorskan känt rätt- att hon ligger med huvudet i revbenen.. Och gör hon det så blir det vändningsförsök.. NERVÖS! Lyckas det så lyckas det! Och misslyckas det så får vi ett snittdatum imorgon när våran lilla tjej ska komma ut..

However, magen hade ett sf mått på 34 så växer normalt och låg över kurvan nu, hade gått upp 2 kilo, så totala uppgången är 12 kilo. Usch! Men har samlat på mig ganska så mycket vatten nu.

Johan var alldeles lyrisk när han kom hem igår, efter att ha sett Zlatan göra det där sjukt snygga målet! Ikväll ska han ut med en leverantör på bowling och lite sånt. Han skulle tagit ledigt imorgon bitti och sovit ut till 8 iaf, men det sket sig då vi ska vara på ackis klockan 8. Så han får ta det lite lugnt ikväll ist.

Men nu ska jag äta något.

Ahh!

Idag är det exakt 1 månad kvar till beräknad Bf. 30 dagar!!!

Ska till bm om några timmar så uppdaterar efter det, men nu ska jag sova en stund till.

Panic! In the livingroom

Usch, börjar bli ganska supernervös. Imorgon ska vi till bm på vanlig koll. Hon ska då se om snuttan har vänt sig. Vet inte vad jag hoppas på.. Är jätterädd för att vändningsförsöket ska göra ont då jag är sjukt öm om magen. Så hade varit skönt om hon hade vänt sig. Men ändå kan jag inte sluta tänka att det vore minst lika skönt med en planerad snittdag. Hjärnan går på högvarv och jag blir galen. Men får se vad bm säger imorgon.

Ikväll är Johan på Sverige-England matchen som han fick i födelsedagspresent, så får se vad jag hittar på.

Blev bara tvungen att skriva av mig och gnälla lite!

Guess who?

Så! Nu kanske ni ser vem det är?
Kunde inte somna om imorse när Johan gick så gick upp och gjorde klart honom! Tycker han blev lite söt jag! :)

Gravid vecka 36 (35+3)

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

Finns inte så mycket att säga, lite småless just nu och vill bara ha ut henne! Men på torsdag är det barnmorskan, så får se då om hon har vänt sig, tror inte det men får se! :)

Och ni som undrar om bilden i förra inlägget, får veta det imorgon då den inte riktigt vart klar idag.

Tjockis! (jag vet, finaste trosorna)

 

Gissa vad?

Någon som kan gissa vad det här ska bli för något? ;)

You're not trying to be perfect Nobody's perfect, but you are, to me

Lördag klockan 8 och både jag och Johan skulle kunna somna, känns som om vi är 82 och 83 istället för 22 och 23. Så istället slog vi på filmen Brave, ganska bra hittills.

Idag var min farmor och farfar hit på besök och för att lämna vaggan som var superfin! Så den står nu bredvid sängen på min sida. Farmor hade även virkat en liten kofta och en mössa och så hade de köpt en jättefin overall.

Och Bea läser du det här så hör och häpna; jag stekte egna pannkakor idag!

Men nu ska jag ägna mig åt filmen och min sambo.

When it has to be good, you're the one I rely on

Städat badrum och sovrum och fick då en straff- nämligen nästan orörlighet i fogarna..

Idag är jag i v 35 (34+6) och jag lyckades måla tånaglarna utan problem! :)

Imorgon kommer min farmor och farfar på besök och ska lämna vaggan. Så nu kommer den stå i sovrummet bredvid sängen.

Gjorde en riktigt god mat idag som vi inte äter allt för ofta; bakad potatis med olika röror och sallad, super mumsigt var det!

Nov. 08, 2012

Trött.com! Märks att det börjar bli tungt för kroppen nu.. Är konstant trött! Kan inte sova så bra men tycker juh ändå att eftersom jag vilar största delen av dagarna så borde det juh inte vara så farligt, men jodå!

Idag var mamma här och hjälpte mig göra klart gardinerna i lillans rum.. Och blev supernöjd med resultatet!

På kvällen nu var vi en sväng till Johans mormor och morfar och hans mormor är väl ändå för söt när hon berättade att hon längtar så mycket tills lillan kommer och åh! Det ska bli så roligt!
Söt tanten!

Såg häromdagen att en gammal kompis ska bli pappa i maj och super kul för honom! Och då känner jag att Gud, det är inte lång tid kvar för mig nu! :)

Nej, nu ska jag sova gott!

Resultatet av gardinerna

This is crazy love and I know I'm gonna follow you home through the rain

Knubbfoten här! Ligger i sängen och ska sova men tänkte kika in här först. Idag har jag pysslat och sytt om gardiner till lillans rum. Det började som ett par Lenda gardiner från IKEA och ska bli som ett par jag hittade på nätet :p Bara rosetterna kvar, men de får mamma hjälpa mig med.

Idag när jag höll på och fixa så tittade jag ner på mina fötter och ba vad i hela &@+#%^* jag har fått veck på tårna!! Visst det har spänt lite i fötterna och dr är konstant varma, men trodde inte att dr hade svält så mycket! Men men, inte mycket att göra åt saken..

En bild på hur gardinerna såg ut från början (tagen från Ikeas hemsida) då de är långa med hällor.
Sen en bild på hur de ser ut nu.
Och tillslut en bild på hur de ska bli :)

Gravid vecka 35 (34+3)

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Tvillingar
Om du väntar tvillingar eller fler är barnen antagligen lite mindre och då är det snart dags för förlossning. Många tvillingar föds redan i vecka 36.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Prata om förlossningen
Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Finns inte så mycket att säga.. Har ont hela tiden, överallt nu och det känns som om tiden stannat!

Lådletande

Haha, satt och kollade i lådor och hittade en bild från när jag gick i 5e klass.. Åh, så söta vi var! :)

You're that one for me is clear for everyone to see

Vilket uppiggande inlägg jag skrev imorse/inatt va? Jag kan berätta att efter en liten vilopaus mellan 06-08 så var jag lite piggare iaf, är väl bara tt vänja sig. Men våra grannar som jag inte är så förtjust i just nu har en son som drar stolar (utan möbeltassar) 24/7 väckte mig imorse så hade nog kunnat sova längre.

Idag var vi och kollade på en liggdel till vagnen då vi är lite sugna på att köpa liggdelen till vagnen istället för hårdliften som vi har. Och sen va vi och handlade. Vart en liten tur förbi kappahl, hittade lillans juloutfit! Vi kommer att ha den sötaste tomtenissan i stan :)

..

Åh vad less jag är! Har inte ens sovit i en halvtimme på hela natten. Magen är tung och foglossningen dödar mig! Dessutom så har Johan legat som ett plåster och snarkat mig i örat, men vågade inte väcka honom eftersom han ska upp och jobba. Så ligger nu på soffan, men jag hittar ta mig fan ingen skön sovställning! Någon som har varit/är gravid som har nåt tips?

Nej, ska sluta gnälla nu! Hoppas ni sover gott!

Wrapped around my finger, you know what I mean

Ja, det va juh besök hos kära Bm idag då! Allt var som det skulle förutom en liten sak, nämligen att hon fortfarande inte har vänt sig.. :/ Så har hon inte gjort det tills nästa möte så får jag en tid för ultraljud för att se att det stämmer, och då tar läkarna ställning till om det blir ett vändningsförsök eller om de planerar in ett snitt.. Om jag ska vara ärlig så är jag skitorolig och kan inte sluta tänka på det, vill verkligen inte göra ett vändningsförsök då jag hört att det gör skitont och jag får ont bara man rör vid magen typ..

Annars så hade jag nu gått upp nästan exakt 10 kg vilket var superbra och fullt normalt. För er som vet vad sf mått är så var det på 32cm och mitt på kurvan. Bokade in resterande möten hos bm på en gång, och det sista mötet blev den 12/12-2012 men vi hoppas att hon redan kommit då.

Ligger nu och tittar på en ny serie som faktiskt är riktigt bra; Arrow. Så gillar ni kriminal/sci-fi/drama så är det en rekommendation.

Cravings

Godmorgon! Hoppas ni sov gott? Jag gjorde det, åtminstone tills jag vaknade av en j**la lövblås utanför fönstret! Morr.
Så nu ligger jag i soffan och tänkte göra frukost alldeles strax.

Jag har inte haft så många sk cravings under min graviditet utan det har mer varit att jag varit supersugen och sen nöjd när jag väl fått det, typ som julmust.
Men nu har jag varit sugen på nånting som jag avskyr annars och det är nämligen såndör potatismos med kött i (kommer inte ihåg vad det heter).. Helt sjukt!

Men nu ska jag äta några mackor istället!

Förlovad, Gravid och Lycklig

Mitt namn är Mikaela. Jag är 22 år och sambo med min fästman Johan. Den 15e december ska vi ha vårat första barn. Det här är mina tankar och mitt liv.

RSS 2.0